Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

DEERHUNTER no2 (rookie bugs a doe)



σε συνεχεια ... οπως το λεει κι ο τιτλος ...
[τυχαια επεσε σημερα στα χερια μου η πιο πανω φωτογραφια απο αμερικανικη τοπικη εφημεριδα ,ισως απο μια πολιτεια που αρχιζει απο I ...



τοσο ανωδυνα επιπεδη εξ'αποστασεως, που δε μπορει παρα ,ισα ισα , να ανηκει στις σελιδες ενος χαρτη , ανικανη να χωρεσει στη δικη μας πραγματικοτητα και οπου εκει ,μακρυα απο εμας ( απο τις τρεις διαστασεις της πραγματικοτητας μας) ισως εκκολαπτεται η νεα, αγρια γεννιά που θα γκρεμισει το καλο και το κακο και θα μας απελευθερωσει απ' τον εξωγηινο πολιτισμο , σκεπτομενη με εικονες, τις οποιες οι λεξεις ειναι ανικανες να περιγραψουν και ποσο μαλλον να φανταστουν . Εικονες που μονο η οξυτητα των αισθησεων , η ακορεστη ορεξη για σαρκα ,αιμα και απολαυσεις και η αχαλινωτη δυναμη των παιδιων του λυκου μπορουν να σμιλεψουν



....χρησιμοποιηθηκε κομμενη κομματακια σαν μονωση σε πακετο ...κι οπως λεει και το τραγουδι ..."bad news travels (fast)"...αυτα τα νεα σιγουρα εκαναν ενα διαδιαστασιακο
ταξιδακι ...αργα ή γρηγορα ...και τωρα ,ισως, τα λαβαμε κι εμεις ].

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2006

Η Συνέντευξη.

«Ηταν μια ευτυχισμένη εποχή όπου κυνηγούσαν μαζί.Τους άρεσε να ζώνονται το τουφέκι και να στήνουν ενέδρα στο ελάφι. Σαν ξεπρόβαλε από την άχλη του δάσους -για μια απειροελάχιστη στιγμή- το δάκτυλο καθυστερούσε στην σκανδάλη. Μετά ηδονικά την πίεζε και η σφαίρα έτρεχε αφήνοντας στον αέρα την θανατηφόρα της βοή. Το τύλιγαν σε μια κουβέρτα και άνοιγαν ένα μπουκάλι καλό κρασί.

Μετά οι σφαίρες άλλαξαν πορεία. Βρέθηκαν όλοι μαζί να κυνηγούν ανθρώπους. Τώρα δεν είχαν τουφέκι. Είχαν όπλα που έβγαζαν φωτιά. Τις ενέδρες τώρα τις είχαν στήσει άλλοι γι αυτούς. Αν τους σκότωναν δεν θα τους τύλιγαν σε κουβέρτα. Αν τους έβρισκαν ζωντανούς στην ενέδρα θα τους ανάγκαζαν να παίξουν ρωσική ρουλέτα. Τραβούσαν τότε την σκανδάλη κι η σφαίρα έφευγε αφήνοντας στον νου την θανατηφόρα της βοή.

Υστερα ο πόλεμος τελείωσε και γύρισαν πίσω.
Τίποτα δεν ήταν όπως πρώτα.
Το τουφέκι έστεκε.
Η γυναίκα έκλαιγε.
Ο φίλος σιωπούσε.
Το μυαλό δεν ήθελε να γυρίσει πίσω.

Μετρήθηκαν. Ηταν όλοι απόντες, είπαν.
Επρεπε να πάνε πίσω να κουβαλήσουν το μυαλό τους.
Οι άλλοι είπαν ότι θα ζούσαν έτσι. Με όσο κορμί τούς είχε απομείνει.
Ενας είπε ότι θα πήγαινε πίσω όχι για τον ίδιο αλλά για τον άλλο, τον φίλο που είχε μείνει «εκεί». Για το μυαλό του δεν τον ένοιαζε, είπε.

Τον έψαξε παντού. Τον βρήκε να παίζει μέσα στους καπνούς. Είχε τα μάτια δεμένα κάτω από μια χαμηλή λάμπα. Ενα γύρω στο τραπέζι, κλοιός ανθρώπων που στοιχημάτιζαν. Πάνω στο τραπέζι ένας σωρός ζεστά χαρτονομίσματα. Και το πιστόλι.

Του είπε ότι είχε επιστρέψει «εκεί» για να τον πάρει μαζί του. Το είπε πολλές φορές. Είπε το όνομά του. Φώναξε το δικό του. Ηταν τόσο κίτρινος! Τα χέρια του ήταν ακόμα κομψά. Τα νύχια περιποιημένα και φορούσε άσπρο πουκάμισο.

Νόμισε ότι τον άκουσε . Χάθηκε προς στιγμή η παγωμένη έκφραση αλλά μετά σήκωσε πάλι το πιστόλι στον κρόταφο.

Ηλπισε ότι θα ακουστεί το κλικ. Αλλά όχι ήταν η σφαίρα».

Τον συνάντησα όταν ήταν πια πολύ γέρος. Από το όμορφο κορμί δεν είχε σχεδόν τίποτα διασωθεί. Από το μυαλό όλα είχαν σωθεί.

Τον ρώτησα γιατί είχε επιστρέψει «εκεί». -Τον αγαπούσες τόσο πολύ, επέμενα.
Είπε ότι τον αγαπούσε πολύ. Η φωνή του έτρεμε λίγο. Μετά σήκωσε το χέρι και είπε: γιατί να σου πω ψέματα; Αν πρόκειται κάποιον να κοροϊδέψω, είναι ο εαυτός μου.





Σε ελεύθερη μεταφορά από τον «Ελαφοκυνηγό».

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

το πρωτο χιονι

-------------------------------------------------------------------------------------
Οδηγωντας σημερα το πρωι στην εθνικη οδο κατω απ' τον ολυμπο και βλεποντας το χθεσινο χιονι ,που βεβαιως δεν ηταν το πρωτο για φετος ,αλλα ηταν το πρωτο που εφτασε τοσο χαμηλα(γυρω στα 700μ υψομετρο),ξεθαψα το παρακατω αποσπασμα απο ενα μισοτελειωμενο διηγηματακι μου (που φιλοδοξω να το τελειωσω καποτε) ."ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ?" θα αναρωτιεσται... κατα τη θρυλικη ατακα του θαναση βεγκου
"ναυτοπροσκοποι στο βουνο ? ααχα" .
-------------------------------------------------------------------------------------






Προχθές έπεσε το πρώτο χιόνι.

Ήμουν σ' ένα καταφύγιο στο βουνό με παρέα και

πήγαμε μια μικρή νυχτερινή πορεία ενώ χιόνιζε.

Όλα ήταν ήσυχα ,

τόσο ήσυχα που περίμενα από στιγμή σε στιγμή το τέλος του κόσμου.

Βγήκε ένα βοριαδάκι κι η ατμόσφαιρα καθάρισε

λίγο .

Ανάψαμε τσιγάρο και βλέπαμε τα ηλεκτρικά φώτα των ανθρώπων κάτω στον κάμπο,

ένα φάλτσο στο χειμερινό τοπίο .

Δε μιλούσα .Περίμενα να τα δω να σβήνουν με τη μια

και ν'ακούσω τις κραυγές των νεκρών να σκίζουν το λευκό σάβανο με το οποίο ο πορνόγερος ο χειμώνας στολίζει την ερωμένη του τη φύση ,για να της επιβάλλει την πολύτιμη για όλα τα γερόντια σιωπή .



Ο χειμώνας είναι ο ιδανικός εραστής της ,

ένας κανονικός sugar daddy .

Ο μόνος ικανός να τη σκοτώσει απλά για να τη δει να ξαναγεννιέται ,όταν αυτός

φύγει γι αλλού .

Για τη φύση ο θάνατος ποτέ δεν είναι το τέλος .

Δεν είναι θρήνος ,κατάθλιψη και κλάψα ,

αλλά ελπίδα κι έρωτας .