Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

Αδελφούλα της Γης.

Βρήκανε την Gliese (581)! Είναι «η» Gliese φυσικά αφού μοιάζει τόσο πολύ στην Γη. Με θερμοκρασία έως 40ο Κελσίου άρα μπορεί να έχει και ανθρωπάκια πάνω της ή έστω κάτι που να μοιάζει με ανθρωπάκια. Καλά, αν συμβαίνει αυτό πάνε όλες οι θεωρίες περί ενός και μοναδικού τέλειου δημιουργήματος από έναν και μοναδικό Δημιουργό. Και άκουσα την είδηση σήμερα το πρωί ακριβώς την επομένη που είδα στο αεροδρόμιο μια οικογένεια εβραίων ντυμένους στα κατάμαυρα, ο άνδρας είχε γενιάδα, η γυναίκα είχε ένα καπελάκι στα μαλλιά της όπως και τα 5 παιδιά τους.Ολοι στα κατάμαυρα και καπελωμένοι. Αυτοί οι εβραίοι είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί από όλους τους άλλους, να φανταστείτε ότι δεν υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ γιατί πιστεύουν ότι θα το ιδρύσει ο Μεσσίας που περιμένουν. Μετά εκεί που έπινα ένα καφεδάκι είδα έναν ιερωμένο- ρώσο μάλλον με σκούφο, γένια κι αυτός, ράσα κατάμαυρα. Λέω ορίστε πώς θα μας βλέπουν κι εμάς οι υπόλοιποι. Εμείς βέβαια δεν κυκλοφορούμε με ράσα αλλά κυκλοφορούν με αυτά οι παπάδες μας. Οι μουσουλμάνοι είναι χειρότεροι γιατί προσεύχονται στα καλά καθούμενα γύρω στις 5 φορές την ημέρα. Πρέπει οπωσδήποτε όλα αυτά τα ρούχα των ιερωμένων να καταργηθούν. Οι κληρικοί να φορούν κανονικά ρούχα παρακαλώ και να είναι κάτι σαν σύμβουλοι, ας πούμε όπως οι ψυχολόγοι. Δεν χρειάζεται κανενός είδους λατρεία πέραν της προσευχής. Η σχέση με το Θεό είναι προσωπική. Είναι απελπισία το πώς όλη αυτή η ιστορία με την δημιουργία του Κόσμου χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν οι θρησκείες που τραβάνε τον άνθρωπο από την μύτη. Και τώρα πείτε μου πού θα πάνε όλα αυτά αν βρεθεί καμιά αδελφούλα πιο κοντά μας; Ε; Και καθόμαστε εμείς και λέμε, λέμε, λέμε τι είναι Θεός, αν είναι εντός μας, αν πρέπει να γίνουμε σαν εκείνον, τόση φαιά ουσία και να γίνει μια τέτοια ανακάλυψη και τότε όλα τινάζονται στον αέρα και είμαστε πάλι μόνοι χωρίς Θεό. Με κάποιους άλλους μέσα στο Σύμπαν που δεν τους ξέρουμε...τι αμηχανία τότε! Χωρίς κώδικες, καμιά προετοιμασία, τίποτα μέσα στην μνήμη μας που να μας λέει πώς πρέπει να φερθούμε, καμιά διδαχή, μόνο φόβος, φόβος και λαχτάρα να δούμε πώς μοιάζουν, τι είναι.....ίσως και λίγο συνεσταλμένοι αν είμαστε πολύ φτωχικοί μπροστά τους. Τι θα τους δίναμε από τον πολιτισμό μας σαν δώρο; Αχ, και να ήταν πιο κοντά! Και να έμεναν εκεί όντα πιο προηγμένα από μας! Και να μας έδιναν το φάρμακο του καρκίνου! Και να έρχονταν! Να έστελναν έστω ένα σήμα! Να μην ήμαστε λέει οι μοναδικοί κάτοικοι σε αυτόν τον τεράστιο Κόσμο....

2 σχόλια:

aspic είπε...

Καλά,εντάξει.
Πές μας κατά που πέφτει στον ουρανό ο πλανήτης με τα αδελφάκια,να τους κουνήσουμε το μαντήλι.
Άσε μας ρε διανάθενα.
Τόσα και τόσα θέματα σημαντικά και κρίσιμα υπάρχουν για να συζητήσουμε,και εσύ πάς και βρίσκεις όλο κάτι μαλακίες.
Τι στο διάολο τρέχει με σένα πιά;
Άρχισες να καπνίζεις φούντα;

Και τι είναι όλα αυτά τα συμπεράσματα που καταλήγεις;
Δέν μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό μας τα λές όλα αυτά.
Τέλος πάντων,άς απαντήσω κάτι μιάς και από ότι φαίνεται,οι άλλοι την κάνανε με αυτά που γράφεις και μόνο εγώ έχω μείνει πιά.
Αλλά πόσο θα αντέξω και εγώ;

Το λοιπόν,θεολογικώς μήν την ψάχνεις,γιατί είναι καλά δεμένη η δουλειά.
Άν υπήρχε πρόβλημα περί της μιάς και μοναδικής δημιουργίας που λές,θα είχε φανεί ήδη πρίν αιώνες όταν ανακαλύφθηκε η αμερική.
Όμως ότι και να ανακαλυφθεί,πάλι μιά και μοναδική θα είναι η δημιουργία,ένας και μοναδικός ο δημιουργός.
Εσύ με ποιό σκεπτικό μας λές ότι υπάρχει πρόβλημα;

Αλλά και πρόβλημα στα θρησκευτικά δόγματα να υπήρχε, αυτό θα σήμαινε ότι θα τα καταργούσαμε,θα βγάζαμε και τα ράσα από τους παπάδες και θα τους βάζαμε κουστούμια όπως λές να το παίζουν ψυχολόγοι;
Τι ισοπέδωση είναι αυτή που σκέφτηκες πάλι;
Αυτά συζητάγαμε χθές και στο μίσσος.
Για τον ατομιστή άνθρωπο,που κόβει κάθε διάλογο με τους άλλους και την ιστορία ,απομακρύνεται από τον θεό,και γίνεται μετά ο ίδιος θεός του εαυτού του.
Ο άκρατος ατομισμός που οδηγεί στην χυδαιότητα,μαζί και στην ηλιθιότητα.
Για πήγαινε στο μίσσος να δείς.
Βρίζουν και το υποβρύχιο κιόλας ώς συνήθως.
Στην αρχή πήγανε να μας πάρουν τον αέρα,αλλά μετά ήλθε και ο λέφτυ με το κολλητηράκι και τους πήραμε στο κυνήγι.
Να σκεφτείς ότι ο ανηψιός κατουρήθηκε πάνω του.
Τέτοια πράγματα.
Εσύ που χάζευες και δέν ήλθες να βοηθήσεις;
Ά και τώρα που το θυμήθηκα,μου την είπανε όσον αφορά τους γκέστ που άν και διαμαρτύρομαι στον θανάση να τους επιτρέψει την είσοδο,εδώ τους έχουμε κλειδωμένους έξω.
Για κοίτα το ρε διανάθενα αυτό το θέμα εσύ που ξέρεις τα τεχνικά εδω μέσα.
Τέλος πάντων χέστα αυτά ξαναγυρίζω στα αδελφάκια.

Έτσι που λές.
Αυτές οι ανακαλύψεις,είναι κομμένες και ραμένες απλώς για τηλεθέαση χωρίς κανένα αντίκρυσμα και ουσία.
Και στο μόνο που αποσκοπούν είναι να βρούν κανένα αφελή σάν και σένα να μένει με το στόμα ανοιχτό.
Γιατί είσαι αφελής διανάθενα,δέν είσαι νομίζεις,όταν εύχεσαι να είναι αυτά τα ανθρωπάκια πιο προηγμένα απο μάς κα ινα έλθουν να μας φέρουν δώρα ακόμη και το φάρμακο του καρκίνου;
Καταρχήν δέν υπάρχει καμμιά περίπτωση να είναι απλώς πιο προηγμένοι από μάς.
Είναι τέτοιες οι αποστάσεις και οι χρόνοι που μεσολαβούν,που ή θα είναι τόσο απίθανα πιο προηγμένοι από μας που θα μας βλέπουν στην καλυτερη σάν ζώα και στην χειρότερη δέν θα μας βλέπουν καθόλου,ή θα είναι τόσο πιο πισω απο μάς που θα μας μοιάζουν με πρωτόζωα.
Αλλά έστω και να δεχτούμε ότι θα είναι απλώς πιο προηγμένοι από μάς,η πιο συνηθισμένη κατάληξη που θα έχει η επαφή μας με αυτούς,θα είναι είτε να μας σφάξουν ή να μας υποδουλώσουν.
Έτσι γίνεται πάντα.
Τα ίδια έκαναν και οι ισπανοί στους ιθαγενείς της νοτίου αμερικής.
Η επαφή δύο διαφορετικών και άνισων πολιτισμών,είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα για τόν ανώτερο και ολέθρια για τον κατώτερο.
Που σημαίνει πώς κάποιο φάρμακο για τον καρκίνο θα σε κεράσουν σίγουρα.
Μόνο που θα .....




























....το πιείς από το κλουβί που θα κάνεις το πειραματόζωο μαζί με τα χαμστεράκια τους.

ΒΓ Δέν μπορώ να καταλάβω αυτήν την λαχτάρα και τον ενθουσιασμό που δείχνει ο κόσμος μπροστά στο ενδεχόμενο,απίθανο βέβαια, να συναντήσει εξωγήινους πολιτισμούς.
Μάλλον επειδή ξέρει ότι είναι απίθανο,αλλοιώς δέν μπορώ να το εξηγήσω.
Νομίζουν όλοι ότι θα είναι τα καλά αδελφάκια όπως λέει και η διανάθενα,που θα έλθουν με αγκαλιές και δώρα.
Και ακόμη και άν δέν μας σφάξουν όπως είπαμε, το πιθανότερο είναι πώς θα είναι τόσο διαφορετικοί από μάς,που άμα τους δούμε θα χεστούμε πάνω μας και θα ξερνάμε επί ώρες.
Το σόκ,ψυχικό,πολιτισμικό, υπαρξιακό,και ότι άλλο σόκ θέλετε,θα είναι τόσο ισχυρό,που ίσως και να μήν μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε ποτέ στην ζωή μας.
Άναρθρες κραυγές θα βγάζουμε.
Εδώ στην αφρική να πάτε και να δείτε έναν ντόπιο ιθαγενή που μένει σε καλύβα και κυνηγάει φίδια να φάει και θα πάθετε σόκ.Που τι είναι,γήινος με σάρκα και οστά σάν και μάς είναι.
Σκεφτείτε τώρα τι θα πάθετε άμα δείτε εξωγήινο.
Και άντε πέστε ότι ξεπερνάμε το σόκ,και άντε πέστε ότι μαθαίνουμε και την γλώσσα τους και μπορούμε να επικοινωνήσουμε,τι νομίζετε ότι θα μπορούσαμε να πουμε μαζί τους;
Εδώ από την αλβανία, πεντακόσια χιλιόμετρα απόσταση όλη και όλη, ήλθαν οι άνθρωποι και δέν υπάρχει τίποτα κοινό να πούμε,και μου λέτε εσείς να έλθουν από μιά αποσταση εκατομμυρίων ετών φωτός;
Τι θα τους πείς διανάθενα;
Για την σουρεκλεμέ;
Για αυτό σου λέω διανάθενα, η δημιουργία είναι μία και μοναδική.
Διότι ο καλός θεούλης προνόησε να είναι τόσο τεράστιες οι αποστάσεις,να μεσολαβεί τόσο κενό,μα τόσο κενό μεταξύ αυτών τών τόσο διαφορετικών υπάρξεων και πολιτισμών,που να καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε επαφή τους.
Και όταν εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η επαφή τους,το τι λένε και το τι βλέπουν οι επιστήμονες στα τηλεσκόπια,αυτά αγγίζουν τα όρια του μεταφυσικού,του υπερφυσικού και της μαγείας.
Και είτε σου μιλάει κάποιος για τις νεράιδες της λίμνης,είτε για τα ανθρωπάκια ενός αδελφού πλανήτη το ίδιο και το αυτό είναι.
Θρύλοι μύθοι και παρηγοριές.
Για αυτό άσε τι κάνουν τα αδελφάκια στους άλλους πλανήτες και κοίτα τι θα κάνουμε εμείς με τον δικό μας.
Εκτός άν νομίζεις διανάθενα,ότι άμα καταστρέψουμε την γή,θα μας μαζέψουν διάφορα ανθρωπάκια από τους γύρω πλανήτες να μας φιλοξενήσουν στο σπίτι τους.
Για αυτό σου λέω.
Είτε σου αρέσει είτε όχι,είμαστε μόνοι μας,ολομόναχοι σε αυτό τον κόσμο.
Μόνοι μας εμείς και η μοίρα μας.

(βέβαια όλα αυτά τα παραπάνω τα λέω και τα υποστηρίζω,αλλά έχω κάπου και κάποιες αμφιβολίες,όταν θυμάμαι μιά επίσκεψη εξωγήινων που νομίζω πώς δέχτηκα ένα βράδυ πρίν μερικά χρόνια.
Σας έχω πεί παιδιά για τους εξωγήινους;
Πρέπει να σας το χω πεί.
Ορίστε το θυμήθηκα τώρα και μου σηκώθηκε η τρίχα (μπρρρρρρ!!).
Ρε λές;
Ρε άει στο διάολο,που κάθομαι και βάζω τα μυαλά της διανάθενας.
Τίποτα.
Οι αποστάσεις είναι μεγάλες,πάει και τέλειωσε και δέν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Ούφ!!
Τώρα ανακουφίστηκα! ).

dianathenes είπε...

"Όμως ότι και να ανακαλυφθεί,πάλι μιά και μοναδική θα είναι η δημιουργία,ένας και μοναδικός ο δημιουργός.Εσύ με ποιό σκεπτικό μας λές ότι υπάρχει πρόβλημα";

Μα είναι ολοφάνερο Ασπικ ότι σε μια ανθρωποκεντρική αντίληψη του Κόσμου ένας είναι ο πλανήτης που επιλέχτηκε από τον Δημιουργό για να τον κατοικήσει ο άνθρωπος που είναι το τελειότερο δημιούργημα. Αν λοιπόν υπάρχουν και άλλοι πλανήτες που φιλοξενούν άλλα όντα αυτή η θεώρηση του Κόσμου καταρέει και μαζί της και οι θρησκείες.

Προχθές είδα μια εκπομπή για τους αμερικανούς μουσουλμάνους. Λόγω μιας διαμάχης τους πήγαν στα δικαστήρια όπου ο δικαστής τους συμβούλεψε να καθίσουν σε ένα τραπέζι να βρουν τις ομοιότητες ανάμεσα στο ευαγγέλιο και το κοράνι. Είναι λίγες οι διαφορές και όμως υπάρχει τόσο μίσος, φανατισμός και λοιπά. Και πίσω από αυτά βρίσκονται πάντα οικονομικοί λόγοι. Εϊναι γελοίο να σκεφτεί κανείς το πόσοι άνθρωποι στον κόσμο την ίδια στιγμή προσέρχονται σε έναν "αντιπρόσωπο του θεού" για να λύσουν προβλήματα που άπτονται της πολιτικής, της τάξης που ανήκουν, της μόρφωσης που διαθέτουν δηλαδή του πλούτου που διαθέτει η χώρα τους. Γι αυτό λέω τα υπαρξιακά ας τα συζητήσουν με αυτούς τους δήθεν "αντιπρόσωπους του "θεού" που δεν είναι ανάγκη να έχουν ιδιαίτερη περιβολή όπως δεν έχει κι ο ψυχολόγος τους....

Οσο για την λαχτάρα για άλλα Όντα στον Κόσμο, δεν είναι νομίζω τίποτα άλλο παρά η λαχτάρα για μια άλλη έκδοση του εαυτού μας, πιο τέλεια. Είμαστε μόνοι γιατί αποζητούμε αυτή την τελειότητα. Αν ήμαστε τέλιοι, δηλαδή αν μας άρεσε ο ευατός μας δεν θα νιώθαμε μόνοι. Δεν θα γράφαμε, δεν θα δημιουργούσαμε καμιά σουρεκλεμέ.

υγ τι απέγινε ο μέρμηγκας. Ξέρει κανείς;
υγ για ν=τους "ανώνυμους¨" που με ρωτάς πρέπει να πουν την γνώμη τους και οι άλλοι και εξ άλλου όλοι έχουμε τους κωδικούς για να αλλάζει οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει διαφορά....